Ingredienser Portioner. 30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
De är saftiga, har en härlig smak av saffran och är fyllda med vit choklad. Dessa är mina absoluta favoritbullar till jul och de är i mitt tycke mycket godare än vanliga traditionella lussebullar
Godaste fyllningen enligt min smak är helt klart med mandelmassa, helt galen i denna fyllning och bara den gör ju att hela bullen blir så mycket saftigare
Det här är de absolut mest saftigasaffransbullar jag någonsin bakat. Istället för att göra traditionella saffransbullar (eller lussebullar ) så testade jag idag att göra saffransbullar som vanliga bullar med mandelmassa och tillsatte då även saffran i degen
Jättesaftiga och goda. Först ut har vi de otroligt goda saffransbullarna jag gjorde till helgen. Senare tenderar att blir långt senare när det gäller mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.