Därför gjorde jag en kladdkaka som jag tycker så mycket om. Kladdkakan ska enligt mig vara rejält kladdig när den tas ut, för konsistensen kommer att bli mycket fastare när den fått stå till sig och svalna
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Ett enkelt och gott recept på tunna, frasiga, naturligt glutenfria pannkakor utan mjölmix. Glutenfria mjölmixer innehåller till största andel ren stärkelse
Så då vispade jag ihop en Leila-kladdkaka. Det var väldigt länge sen jag gjorde kladdkaka. GlutenfriLeila-kladdkaka50g smör1/2 dl matolja2 ägg1dl strösocker1dl farinsocker2 1/2dl Lailas gula mix4msk kakao2tsk bakpulver1tsk vaniljsockerSätt ugnen på 175 grader
Hon hade gjort ett glutenfritt bananbröd, som var så otroligt saftigt, och dessutom helt fritt från socker - perfekt både som frukost och efterrätt med andra ord
Idag vill jag fresta med mejerifria bananmuffins som blir härligt saftiga. Banan är perfekt att baka med just på grund utav saftigheten (gäller fröstås inte bar muffins, utan mjuka kakor, bröd etc)
Jag gillar kladdkaka och jag gillar mazarinkaka. En mazarinkladdkaka. Är mazarinkladdkakan nygräddad är konsistensen kladdigare än om den fått stå i kylen ett tag (kakan på bilden har fått stå i kyla över natten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.