Sockerärtssoppa med strimlade sockerärter och pepparrot
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g djupfrysta sockerärter
  • 11 l grönsaksbuljong
  • 1 salt och malen vitpeppar
  • 11 tsk torr sherry
  • 11 dl grädde
  • 150 g färska sockerärter
  • 12 msk grovriven pepparrot
  • 1500 g djupfrysta sockerärter 1 l grönsaksbuljong salt och malen vitpeppar 1 tsk torr sherry 1 dl grädde
  • 1 Till dekoration:50 g färska sockerärter 2 msk grovriven pepparrotKoka upp buljongen. Ansa ärterna och koka dem i buljongen 3-4 minuter. Kör ärterna och buljongen i matberedare eller mixer till en helt slät puré. Smaksätt med sherry, salt och peppar. Strimla sockerärterna och riv pepparroten till dekoration. Rör ner grädden i soppan, ge den ett hastigt uppkok och servera med de strimlade sockerärterna och pepparroten.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.