Så fram med era torkade svampar och ett par tråkiga kotletter som behöver pimpas. Dagen recept är ett sådant som jag har fotat med mobilen i något väntrum
Ni som känner till mig här vet att jag gärna kokar bönor, linser, matvete, dinkel mm i lite större mängd som jag sen fryser in, alternativt har i kylen och blandar med diverse grönsaker jag känner för just för dagen så att säga
Ta ut grönsakerna, vänd runt medmatvete, persilja och nötter. Lägg på en ugnsfast plåt,salta ,peppra och sockra en aning med lite farinsocker, ringla över olivolja
Då svamparna stekts en stund kryddade vi dem med salt och peppar, och slängde sedan i grädden. Eftersom våran frys är överfull med stuff bestämde vi oss för att laga svampsås av höstens svampskörd
Blanda medmatveten när den är klar och servera med ugnsbakad lax som du kryddat med paprikapulver. Koka matveten tillsammans med en buljongtärning enligt anvisning på förpackningen
Matvett kikar lite extra på en juice berikad med järn och folsyra. Vid svårigheter att tillgodose vitamin- och mineralbehov genom ”vanlig” mat kan man ta till berikade produkter som hjälp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.