Mixa samman vetemjöl, smör och crème fraiche till en pajdeg. Vispa samman ägg, majsstärkelse, crème fraiche, hummerfond, salt och peppar till fyllningen
Jag brukar tycka att det räcker med att äta julmat på julafton eller på sin höjd vid något mer tillfälle, för det är nästan bara fiskrätterna på julbordet som jag uppskattar
Ett snabbt tips på goda och lättfixade snittar kommer här lagom tills helgen tar vid. Har ni bara bubblet på kylning till fredagsmyset så har ni er en mumsig och lyxig aptitretare på momangen som passar ypperligt till bubblorna
Garnera snittarna med en svängd gurkskiva och servera gärna bubbel till. De här snittarna fick smak av tonfiskpastej, gurka och Västerbottensost och det knapriga havssaltet när vi använde Bregott med havssalt gjorde dem extra mumsiga
ostbrickan, som snittar före måltiden när man bjudit hem gäster en fredagskväll, på studentminglet, till bröllopsmiddagen om man gör maten själv eller som munsbitar framför tv'n en lördagskväll
Jag äter till nittionio procent ensam hemma eller ur en lunchlåda så det blir oftast bara att lägga maten på tallriken direkt från kastrullen och stekpannan
Tillsätt sedan in vetemjöl,bakpulver, vaniljsocker och bakpulver. Mums säger jag. Jag älskar dumle och det bästa som finns är att man kan baka med dom oxå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.