Vi hade några olika snittar som vanligt på nyårsafton - några gamla favoriter och något nytt. Riktigt goda blev de ost- och olivbollar som Karin tipsade om
ostbrickan, som snittar före måltiden när man bjudit hem gäster en fredagskväll, på studentminglet, till bröllopsmiddagen om man gör maten själv eller som munsbitar framför tv'n en lördagskväll
Häll över marinaden, täck med plastfolie och låt stå kallt till strax före servering. 11 dl hackad bladpersiljaEn dag före festen blandar du ingredienserna till marinad 1. Några timmar innan festen förslagsvis på dagen sätter du ugnen på 150 grader. Ugnsstek tills innertemperaturen är 54°C, ca 30 minuter. En stund innan festen skär du filén i 0,5 cm tunna skivor
Då fick de lite mindre fina bitarna styckade från svans och huvud bli till små Filé Mignon. Kött med en gräddig sås eller Kryddsmör är ju mycket bra för oss som valt att äta LCHF , både till vardag och till fest
Jag fick den stora äran att baka en tårta till Susannes son Jens som skulle konfimeras. Önskningen var en tårta med grädde och jordgubbar som skulle räcka till många
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.