Vispa ihop äggen med yoghurt och vatten, och blanda ned tillsammans med oljan. Jag hoppas att du hittat något frestande bland mina tidigare fiskrecept - tomatströmming, torskrygg med pestotäcke, gravad lax, ugnsbakad lax med Bostontäcke, örtpanerad havskatt - för idag tänkte jag i stället bjuda på något helt annat
) medlufttorkadskinka, soltorkad tomatoch färsk vitkål. Därför är gnocchin veganvänlig också, förutsatt att man inte serverar dem med just lufttorkadskinka som i det här receptet förstås, samt att man steker dem och tillbehören i olja istället för smör
Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkadeskinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Rulla ihop och skär snittar. Hacka gräslök och strö över skinkan. många skivor skinka. Väldigt enkla att göra och är goda att äta som mellanmål, på buffébordet eller som kvällsfika
Lägg upp på ett fat men skinkaoch skvätt på LITE olivolja. Skala och dela melonen i bitar. Skinkaoch melon (4 portioner). 200 gram prosciutto (eller annan lufttorkadskinka)
Vi gjorde en som frasstekna snittaroch de andra i smörgåsgrill. Tanken är att man ska bjuda dessa frasstekta snittar i glögg mingel, men receptet passar lika bra till varma mackor (så som vi åt resten av mackorna)
Salta och peppra, och lägg en extra klick majonnäs på och dekorera med någon god färsk ört. Här lite nyttigare med low carb-bröd istället för "vanligt" bröd
Halvera tomaterna, skär citronen i klyftor och skala vitlöken. Ringla över olivolja och råsocker. Fördela tomaterna på ett fat tillsammans medlufttorkadskinka
Köttet är platt fyllningen påbörjad medskinka, mozzarella och (tyvärr) torkad basilika. Men om du skär med kniv igenom filén på längsen utifrån och in så kan det gå
Toppa medtomater, sockerärtor & rödlök. Tomater. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.