-) Blanda sedan in lavendel och finhackad choklad. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg. gör två rullar av degen, rulla in i bakplåtspapper, lägg i frysen sisådär 15 min. ta ut och gör 20 skivor av varje rulle. lägg på bakplåtspapper på plåt och grädda i 10 min i 200 C. 100 g mörk choklad
Servera med en klick lättvispad valfri grädde, mjukrörd vaniljglass eller hemgjord vaniljsås. Det är samma sak, vad det än kallas, och trots sitt namn är det varken en nöt eller en mandel utan en utväxt på en rot
Gör så här. rör ihop ägg, socker och vanilj essens med en gaffel. ta ut dem och låt svalna på plåten. rör ihop ägg, socker och vanilj essens med en gaffel
Rör ner chokladen i smeten. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt jordnötssmöret och mjölken. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggvispet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.