200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Rör ner smöret och häll sedan smeten i en form med löstagbar botten (ca 20-22 cm, använd inte för stor form dubbla i såfall receptet så den inte blir för platt/torr). 1 förpackning Center eller annan choklad med kolafyllning
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 200 gr. Busenkelt att göra själv. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om
Här har jag även lite mer margarin i pajen så täcket blir lite klumpigare och inte så “tort” som traditionell smulpaj, men det är bara att sprida ut klumparna över pajen med fingrarna
Jag har två olika recept på snickerskladdkaka, detta är det ena – det andra ska jag göra en annan dag, det är med en typ av kolasås i, låter otroligt gott även det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.