Snickerskaka
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g Arla® Svenskt Smör
  • 1250 g jordnötssmör
  • 12 dl sirap
  • 11 dl strösocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 110 dl cornflakes
  • 1250 g choklad, ljus eller mörk
  • 1 Receptet gäller för 35 bitar 50 g Arla® Svenskt Smör 250 g jordnötssmör 2 dl sirap 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 10 dl cornflakes 250 g choklad, ljus eller mörkBryn smöret, dra från värmen och låt svalna.
  • 1 Smält jordnötssmöret i en kastrull på låg värme, tillsätt sirap, socker och vaniljsocker och rör till en jämn smet.
  • 1 Häll i det brynta smöret och rör ner cornflakes. Häll smeten i en form ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
  • 1 Smält chokladen och ringla över kakan. Ställ in i kyl och låt stelna minst 1 tim. Skär i fyrkanter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.