I lördags bjöd jag över mamma och pappa och mormor på påskfika på förmiddagen, googlade runt lite efter något gott att baka och fastnade för den här smarriga skapelsen, snickerscheesecake
Toppa cheesecaken med hackad choklad och hackade jordnötter. Om den står över natten - ta gärna fram cheesecaken ca 45-60 min innan servering så att den hinner mjukna lite
Dekorera cheesecaken med chokladen och toppa med hackade jordnötter. Ställ gärna fram cheesecaken ungefär en halvtimme innan det är dags att servera så att den inte blir så hård
Minisnickers. Ta ut låt cheesecaken och låt den svalna. Lägg lite Snickersbitar i botten på kakan, ringla över lite dulce de leche (eller kolasås på tub om d inte orkar koka/köp dulce de leche) och strö över lite jordnötter
Skär Snickersbitarna i mindre bitar. Vänd ner 3 3/4 dl av snickers bitarna i ostsmeten. Häll fyllningen i kexskalet och grädda kakan 1-1½ timme eller tills cheesecaken nästan är bakt, den ska fortfarande vara lätt dallrig i mitten. Strö resten av Snickers hacket över den varma cheesecaken och låt den stå kallt i kylskåp minst 4-5 tim innan den ska serveras. 750 g Snickers
S. m. å. s. ö. t. a. g. o. d. b. i. r. e. n. ,. c. h. k. f. y. l. p. D. u. v. ä. j. K. M. 1. 0. 2. x. ½. 5. %. (. ). +. 7. G. C. T. F. 3. V. H. 4. /. 8. d l. s t
Snickers är ju verkligen supergott likaså cheesecake så när jag fick syn på snickers cheescake så såg den ju verkligen otroligt god ut så jag var tvungen att testa
När jag och min familj var i Stockholm för ett tag sedan åt vi på restaurang och till efterrätt beställde jag cheesecake, ända sedan dess har jag varit sugen på att baka egen cheesecake
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Limecheesecake med passionsfrukt10 bitar12 st digestivekex50 g smör4 st gelatinblad2 st ägg2 dl lätt crème fraiche400 g lätt färskost, t ex Philadelphia1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker2 st lime, rivet skal och saftGarnering1 st gelatinblad2 msk strösocker4 msk vatten2 st passsionsfrukterKrossa kexen fint
Ingredienser Snickers. Julgodis och julgodis, det vet jag ju inte om det är förstås men jag gör den ju nu och det är snart jul så vi kallar det julgodis
Låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta över cheesecaken. Jag hade cheesecaken i frysen över natten och sen bredde jag ut chokladtryffeln innan servering
Igår skred vi till verket och snodde ihop en supergod cheesecake med smak av vit choklad och hallon. Det är en fryst variant, vilket jag tycker är snäppet godare än en ugnsgräddad cheesecake, och för F som älskar glass blev detta en succé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.