Rör ihop skorpmjöl, citronskal, hackad persilja och smör och bred på torskbitarna. Skala, dela och skiva löken och fräs den mjuk i en stekpanna med olja
Lägg torsken i en hög ungsfast form. Toppa med det brynta smöret medtomat och lök samt dill. Ta fram en stor kastrull med kokande vatten samt en skål eller bunke med iskallt vatten
Servera med till exempel kokt potatis eller ris. Skölj och skär tomaterna i skivor. Fördela purjo, tomater och dill på och runt fisken och hyvla över lite smör
Det finns massor med god snabblagad mat som tex den här torskrätten som jag gör rätt så ofta. Bara till att blanda ihop matlagningsgrädde med tex en smaksatt philadelphiaost (denna gången blev det tomat- och pesto), riv i lite citronskal och krydda med en god fiskkrydda, häll sedan blandningen över fisken (som kryddats med salt och peppar) i en form, tillsätt lite grönsaker som tex tomater och spenat
Inlägget Smarrig torskmedtomat dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Vi åt kokt potatis och riven morot bredvid men rätten passar lika bra att servera med ris, pasta eller coucocous
Jag har flera goda recept på gång men jag tänkte att jag skulle börja med denna mumsiga fiskrätt. Riktigt mumsig är den också, men mycket smak av soltorkade tomater och en hint av basilika
4 bitar torsk, cirka 140 gram styck. 2 dl strimlade soltorkade tomater i olja. 12 potatisar, gärna delikatesspotatis som sparrispotatis med fint skal du kan koka utan att skala
Torskmed spenat och tomater i syrlig kaprisgräddsås – gör så här. torskfilé, färsk, gärna ryggfilé. Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk på medelvärme i ½ msk smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.