Rimmad lax500 g laxfilé, färsk 1 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad salt peppar
Dillstuvad potatis800 g fast potatis, skrubbad 10 g smör 1 msk vetemjöl 2,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 0,5 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad (spara några vippor till servering) salt vitpeppar, nymalen 1 citron, klyftor till servering
Brödkrutonger0,5 baguette, dagsgammal olja salt
Fänkålscrudité0,5 fänkål 0,5 citron, finrivet skal och pressad saft 0,25 dl olivolja salt
Rimmad laxmeddillstuvadpotatisoch fänkålssalladrimmad laxkoktpotatis, fast sortmjölsmörmjölkdillsalt och pepparfänkållimeolivoljaKoka en bechamelsås - smält smör i en kastrull och pudra över mjöl
Dagens middag meddillstuvade rotsaker ochpotatismed kallrökt lax blev en kalasmiddag. Till fick det bli några tunna skivor av kallrökt lax, lite citron och sedan rikligt med körvel
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Lax. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
Servera laxen tillsammans med pressad potatisoch garnera med dill. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och citron samt apelsin för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga laxrätt
Vad gäller isterbanden så ska de ju dessutom här i detta länet serveras tillsammans meddillstuvadpotatis, det är nog nästan matlag på det i denna regionen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.