1 dl
créme fraiche, 1 tsk senap, ½ tsk flytande honung och salt och peppar. Hackade i lite rödlök och hade i en näve salladsmix. Sedan tillsatte jag kålen och rättikan som jag sköljt i kallt vatten och blandade om.
Jag tog broccoli istället för blomkål till moset. Broccolimos. Hej vänner. Ibland blir jag lite trött på tillbehören, så idag blev det ett litet experiment till lunch
En klassiker som kan bli hur bra som helst om man lägger lite möda på råvarorna och tillagningen. Gjorde två kilo älgkorv igår för att röka och ha till julbordet men ett kilo fick bli till lördagsmiddag istället
Gör så här. Smält smör i en stekpanna och knaperstek bacon. Lägg åt sidan för att svalna. Hetta upp en tjockbottnad kastrull, lägg i en klick smör och stek korv och lök
1 strimlad purjolök, ca 1 kg potatis, smör till stekning, 350 g falukorv, ca 3 dl gräddmjölk 50/50 (blanda grädde och mjölk), 2-3 msk sötstark senap, salt och vitpeppar malen, 1 ½ tsk pizzakrydda, ca ½ tsk chilipulver, ca 75 g riven ost, 1 knippe hackad persilja
Skiva falukorven. Lägg ut hälften i en smord ugnsfast form. Lägg över senap, skivad lök och skivad ost. varva på resten av falukorven i skivor och senap på dessa
salt & peppar. salt & peppar. Salta & peppra. 300 g god korv, t ex rå italiensk Salsiccia (egentligen ska det vara rökt men rå Morteaukorv). 300 g god korv, t ex rå italiensk Salsiccia (egentligen ska det vara rökt men rå Morteaukorv)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.