Och vi börjar med en snabblagad pastarätt medkyckling och pesto. Servera pastan till kycklingen. Själv vaknade jag med en bakiskänsla i morse, vilket omöjligt kan vara på riktigt eftersom jag inte druckit alkohol på ett halvår
Svamp, knaperstekt parmaskinka och grov dijonsenap ger den här kycklingen smak och karaktär. Servera med råstekta halvor av färskpotatis och en tomatsallad
Lägg i svamp och lökblandingen tillsammans medkycklingen. -)Ett kycklingrecept som inte alls blev som jag tänkt, kan bero på att jag inte läste receptet ordentligt
Jag styckade två hela kycklingar och la dem i marinad under dagen som bestod av hälften olivolja, hälften rapsolja, pressad vitlök, färsk hackad oregano och timjan (passa på när man har fina färska kryddor i trädgården), lite soja och lite worcestershiresås
Lägg ned i grytan medkycklingen. Bryn kycklingen i lite smör, pudra över vetemjölet. Enda behållningen av denna var vinet som var skapligt, Mâcon-Village, lite skarpt i början men med en god och mjuk eftersmak och dessutom väl prisvärt
När den svalnat tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda med lite salt. Nu har jag dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt kyckling
Smaksätt med persilja och smaka av om det är bra syra och sälta. Pepparrotskyckling 2 port. 300 g kycklingbröst. 1 dl kycklingbuljong. Dela champinjonerna i 4 delar, bryn dem och purjon i hälften av stekfettet, krydda med salt och peppar. Skär kycklingen i 3×3 cm stora bitar, bryn och krydda. Koka upp och låt puttra ca 15 minuter, tills kycklingen är färdigkokt. Pepparrotskyckling 2 port. 300 g kycklingbröst
Stek kycklingfilemedkantareller och sharlottenlök. Smaksätt med tryffelolja och lite pressad citron. När det är genomstekt smula över en hönsbuljongtärning eller kycklingfond och häll i valfri mängd grädde/matlagningsgrädde till önskad mängd sås
Pappardellepasta medkyckling, kantareller och bacon. I min sås (som i grund och botten består av bla lök, grädde, en skvätt vitt vin och vitlök) har jag också gula kantareller, bacon, timjan och kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.