600 g
kycklinglårfile 600 g broccoli i buketter 1 röd chili 2 klyftor vitlök, finhackade 1 citron, saft och skal av 25 g bladpersilja 50 g parmesanost olivolja, till stekning
Servera den krämiga parmesankycklingen tillsammans med ris och broccoli. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammans medkycklingstrimlorna tills kycklingen får lite färg och blir helt genomstekt
Idag vill jag tipsa om en riktigt krämig broccolikyckling som min mamma bjuder på ibland och som är fantastiskt gott med tanke på hur få ingredienser det är i rätten, och hur lättlagad den är
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Kyckling. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEttbroccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccoli och purjolök, smula över ädelosten
Servera kycklingenmed gratängen och den goda kryddoljan. Värm under tiden en stekpanna till högsta temperatur och bryn kycklingbrösten i olja i ett par minuter på varje sida till fin brynt färg
Och vi börjar med en snabblagad pastarätt medkyckling och pesto. Servera pastan till kycklingen. Själv vaknade jag med en bakiskänsla i morse, vilket omöjligt kan vara på riktigt eftersom jag inte druckit alkohol på ett halvår
Hur som helst ska ju ändå mat lagas och ätas och jag valde att köpa en färdiggrillad kyckling till rätten jag annars planerat med filéer – och vips blev det en supersnabb rätt att svänga ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.