12 msk
hackad gräslök till garnering (valfritt)Blanda allt i en kastrull och koka i 10 minuter. Smaka av grillsåsen med salt, honung, svartpeppar samt några stänk tabasco. Mixa gärna barbequesåsen med en stavmixer så att den blir slät och ej har större klumpar tomater osv. Låt gärna grillsåsen svalna och stå lite då blir den godast. Kan förberedas i god tid och förvaras i kylen samt blir då bara godare. Garnera med hackad gräslök om du vill.
Rulla in i smörpapper och lägg i kylskåp och låt stå några timmar eller över natten. 15 droppar sherryvinäger eller rödvinsvinäger. 150 g Västerbottenost eller parmesan
Middagen var inte så avancerad heller, men det tar alltid lite tid när man ska skära upp grönsaker. 250 g äggnudlar (eller andra nudlar ni tycker om)250 g finstrimlad vitkål (skär med osthyvel)Dressing
Låter för bra för att vara sant, eller hur. Men det är det inte i alla fall inte om man äger en Crock Pot eller annan slowcooker (och har potatisgratäng-rester i kylskåpet)
Varför inte en coleslaw, kanske en med bulgur i, eller en smarrig grönsakslåda skulle passa. Är det någon som letar efter en smaskig grillsås så har vi ett prima förslag här, en sås som ni enkelt kan variera efter vilka kryddor och örter ni gillar och tycker passar till köttet som ska på grillen
Denna barbecuesås kommer att hålla upp till två veckor i kylskåp i en lufttät behållare. farinsocker3 vitlöksklyftor finhackad3 msk äppelcidervinäger3 matskedar sås Worcestershire1 och ett halvt teskedar paprika1 tsk svartpeppar 1 nypa selleri salt (den som vanligtvis används för tomatjuice) Beredskap. 1 tsk svartpeppar 1 nypa selleri salt (den som vanligtvis används för tomatjuice) Beredskap
Varken kesella eller sambal oelek går att få tag i som ekologiskt. 1 tsk sambal oelek (mer eller mindre, smaka av så att det blir lagom starkt för dig)1 kryddmått salt (smaka av så att det passar dig)Blanda ingredienserna och servera med grönsaksstavar och njut av hur gott det är och hur glad din kropp blir över alla proteiner och nyttiga fetter den får
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.