Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedel och konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrön och linfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Igår gräddade jag ett bröd gjort med mycket dinkel. Ett stort saftigt bröd som idag fick sällskap med salami när vi gjorde smörgåsar till skogsutflykten
½ paket jäst 6 dl ljummet vatten ½ dl olivolja 2 krm havssalt 1 stor morot 1 msk akaciahonung 15 dl siktat dinkelmjöl 1 dl blandade frön eller nötter t ex pumpafrön, solrosfrön och valnötter Sätt ugnen på 175°. 15 dl siktat dinkelmjöl
Arbeta ihop degen med degkrokar till en lös deg. 6 dl grovt dinkelmjöl eller grovt rågmjöl. 1 – 2 dl siktat dinkelmjöl eller rågsikt. 6 dl grovt dinkelmjöl eller grovt rågmjöl. 2 dl siktat dinkelmjöl eller rågsikt
både gott och nyttigt tillsammans med Kesellan. Dinkeln gör att mättnadskänslan håller i sig längre. 2 dl fullkornsdinkelmjöl (grahamsmjöl/vetemjöl går också bra). 0,5 dl dinkelflingor, krossa lätt med handen. 50 gr smör, smält (vill man inte ha smör går det utmärkt med 2 msk rapsolja istället). gärna med en klick Kesella (1 %) med lite vaniljpulver i och toppa med bär, mums. 2 dl fullkornsdinkelmjöl (grahamsmjöl/vetemjöl går också bra). 0,5 dl dinkelflingor, krossa lätt med handen. 50 gr smör, smält (vill man inte ha smör går det utmärkt med 2 msk rapsolja istället)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.