Superbra om man har mycket att göra eller många rätter att laga och vill förbereda maten. Sous-vide betyder att maten är tillagad i vakuumpackad påse och vattenbad eller ångugn
Sitter här med datorn i knät och har precis packat en liten väska inför ett trevligt event imorgon. Såhär på vardagskvällarna är det lätt att fantasin för matlagning tryter och man vill bara få mat snabbt
Lägg kasslern och broccolin i en smord eldfast form. Vispa grädde och blanda ner champinjonstuvningen. Bred blandningen över kassler och broccoli och strö över osten
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
) Den här gången blev det en äppelkaka med mandelmassa och kanel. Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
De är så smidiga att göra, man kan variera fyllningen och man kan ha dem med sig överallt (så länge man inte har en fyllning som är jätteblöt, då blir det äckligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.