Detta valnötsbröd är en av mina favoriter. Skriv utFacebookTwitter Valnötsbröd. Kanske är ni fler där ute som brukar bli sugen på att tillbringa mer tid i köket nu när hösten kommer
Varje fredag inför advent dukar jag fram lite extra god frukost till mina kollegor. Jag brukar då baka eget bröd, som jag serverar tillsammans med julskinka, senap och rödbetssallad etc
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, rågkross, solrosfrö, havrekli, salt och bikarbonat i en skål. Rör i olja, sirap och filmjölk och blanda till en kladdig deg
Dela sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sönderbrutna nötter, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen
Snabbakat pannbröd. Torsdagsoppan idag var en grönkålssoppa som jag snabbakade ett bröd till. En bakpulverdeg som det blev fyra brödkakor av var precis lagom till oss två här i hushållet
Skållning. Häll rågmjölet i en stor skål. Koka upp vattnet och häll över mjölet och rör om. Täck skålen med plastfolie och låt stå i rumstemperatur till nästa dag
Jag sitter på tåget på väg till Sthm. Jag skall upp och jobba två dagar och har det stora, stora lyxbekymret (och här är det ok om småbarnsföräldrar svär åt mig) att jag skall åka iväg och bo på hotell när jag inte hade kramat färdigt på barnen
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Häll i resten av vattnet, olja, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.