Snabba pepparnötter med rostade hasselnötter
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 40 hasselnötter
  • 1100 g smör
  • 11 dl ekologiskt rörströsocker
  • 11 msk ekologisk ljus sirap
  • 12 msk uppvispat ägg
  • 11 msk naturell yoghurt
  • 11 msk pepparkakskrydda
  • 13 dl vetemjöl
  • 11 äggvita
  • 13 dl florsocker
  • 12 droppar citronsaftRostade nötter: Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut nötterna på en plåt och rosta i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Lägg dem på en kökshandduk och vik över ena halvan. Gnugga nötterna mot varandra tills skalet lossnar. Låt dem kallna.
  • 1 Pepparnötter: Sänk ugnen till 175 grader. Rör smör, socker och sirap smidigt. Tillsätt ägg, yoghurt och pepparkakskryddor. Blanda mjölet med bikarbonat och blanda ner till en deg.
  • 1 Rulla degen i kulor, cirka 2 centimeter i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck fast en rostad hasselnöt på toppen. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna på galler.
  • 1 Kristyr: Vispa samman äggvita, florsocker och citronsaft till en fluffig kristyr. Lägg i spritspåse med ett ministjärntyll. Garnera små toppar av kristyr på kakorna. Låt den stelna innan kakorna serveras eller läggs i kakburk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.