12 droppar
citronsaftRostade nötter: Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut nötterna på en plåt och rosta i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Lägg dem på en kökshandduk och vik över ena halvan. Gnugga nötterna mot varandra tills skalet lossnar. Låt dem kallna.
1 Pepparnötter:
Sänk ugnen till 175 grader. Rör smör, socker och sirap smidigt. Tillsätt ägg, yoghurt och pepparkakskryddor. Blanda mjölet med bikarbonat och blanda ner till en deg.
1 Rulla
degen i kulor, cirka 2 centimeter i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck fast en rostad hasselnöt på toppen. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna på galler.
1 Kristyr:
Vispa samman äggvita, florsocker och citronsaft till en fluffig kristyr. Lägg i spritspåse med ett ministjärntyll. Garnera små toppar av kristyr på kakorna. Låt den stelna innan kakorna serveras eller läggs i kakburk.
Rostad sötpotatis med grönkål. Tärna getosten och grovhacka hasselnötterna. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.