Blanda ihop lite grönsaker och kör i ugnen samtidigt som laxen går. Till detta blev det en superfräsch citrondippsås som blev himla lyckad, så god och fräsch och passade perfekt till den ugnsbakade laxen
Så här gjorde jag laxen och dippsåsen. Lax med ugnsrostade grönsaker och citronsås. Riv över skalet från en citron och strössla över hackad dill (går bra med fryst)
4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
Har du ingen sådan så kan du köra laxen i ugn och ha då aluminium folie över så den ångas. CLA hjälper till med förbränning och för att få bort det extra kroppsfett som man ibland har svårt att bli av med
Har du en stor bit lax så kör du laxen i en form och grönsakerna i en annan. Lägg laxen i en ugnsform, ringla olja över, salta och peppra och ta någon kryddblandning du gillar som passar till lax
Lägg laxen i en ugnsäker form. Lax, grönsaker, bulgur och sallad. Bre kesoröran över laxen. Lax med chilikeso och ugnsrostade grönsaker (4 personer). Sätt in grönsakerna och laxen samtidigt i ca 25 min, eller tills laxen är genomstekt
Morötterna och laxen gräddade jag längre än löken och tomaterna. Smält lite kokosolja i en bunke och blanda medgrönsakerna och strö över pumpakärnor och gojibär, krydda med t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.