Snabba kanelbullar

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 dl vetemjöl

  • 11 Quick jästblandning (dr Oetker)

  • 11/2 tsk salt

  • 11 1/2 dl strösocker

  • 11/2 msk kardemumma (stött)

  • 1150 g smör

  • 15 dl mjölk

  • 11 1/2 dl kesella (1% )

  • 175 g smör (rumstempererat)

  • 11 dl strösocker
  • 13 tsk 
kanel, malen

  • 12 tsk vaniljsocker

  • 11 msk mjölk
  • 1
 pärlsocker (och/eller mandelflagor)

  • 1 florsocker 
Börja med att röra samman ingredienserna till fyllningen.

  • 1 Blanda mjöl och jästblandning med salt, socker och kardemumma.

  • 1 Smält smöret, tillsätt mjölk och kesella och blanda ner det i mjölblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Sätt ugnen på 225 grader.

  • 1 Kavla degen till en rektangel på mjölat bakbord. Bred på fyllningen. Rulla samman till en rulle och skär den i bitar. Eller vik kakan dubbel och skär remsor. Snurra remsorna lätt och gör knutar.

  • 1 Lägg bullarna på bakplåtspappersklädd plåt och låt vila under bakduk cirka 15 minuter.

  • 1 Vispa samman ägg och mjölk och pensla bullarna försiktigt. Strö över pärlsocker eller mandelflagor.

  • 1 Grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter.

  • 1 Sikta över lite florsocker före serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.