10.5 pkt
fetaostGör pastasåsen: Skala lök och vitlök och hacka fint. Skala morötter och palsternacka och riv grovt på rivjärn. Hetta upp kastrull eller gryta och fräs lök mjuk i olja. Lägg i rotfrukter och låt dem fräsa med och bli mjuka i ett par minuter. Rör om. Slå på krossade tomater och tillsätt vatten. Rör om. Tillsätt buljongtärning och låt puttra i ca 10 min. Lägg i kryddorna. Börja under tiden koka upp vatten till pasta och lägg i pasta när vattnet kokar. Gör rostade kikärtor: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda kikärtor, olja och paprikapulver och salt. Lägg på en plåt och ställ in i ugnen i ca 10 min. Ska bara bli lätt rostade, inte bli bruna När pastan kokat klart: lägg i grytan och servera med kikärtorna. Smula över fetaost.
Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Blanda olivolja med pressad vitlök. Häll upp kikärtorna på plåt och se till att de ligger utströdda och inte på varandra
Här med ett glas rosé, rostademed chilipulver och lite flingsalt på. Jag är medveten om att det är en hel del inlägg om kikärtor här på bloggen nu förtiden men det är verkligen en favorit hos mig
Gör egen aioli, snabbt och enkelt med stavmixer eller elvisp. Vispa ihop äggula, citronsaft och senap och tillsätt olja droppvis i början medan du vispar kraftigt
Ingredienser Portioner. 6 2 burkar kikärter (à 400 g) 4 vitlöksklyftor 1/2 dl olivolja 2 tsk paprikapulver 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Torka dem torra med hushållspapper. Blanda med majsstärkelsen, curry och chilipeppar. Stek kikärterna på hög värme i rikligt med olja 3-5 minuter, tills de får lite färg och är knapriga
Inte för att det finns ett självändamål medsnabblagad mat eller ens något som jag strävar efter då jag gärna lägger ner tid i köket - men det gör ju inget om en riktigt god middag dessutom går hyfsat snabbt och lätt att fixa, eller hur
Torsken har jag bara smörstekt och majonäsen är blandad med rivet skal från citron och hackad dill. Ett fruktigt vin med ungdomlig blommig smak, med liten sötma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.