Snabb tomatpasta med rostade kikärtor
undertian.com
undertian.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 13 st morötter
  • 11 st palsternacka
  • 14 dl krossade tomater
  • 12 dl vatten
  • 11 st grönsaksbuljongtärning
  • 12 msk örter, torkade (ex. oregano/timjan/basilika)
  • 15 dl kikärtor, kokta
  • 12 tsk paprikapulver
  • 1 Olja
  • 1 Salt
  • 14 port pasta
  • 10.5 pkt fetaostGör pastasåsen: Skala lök och vitlök och hacka fint. Skala morötter och palsternacka och riv grovt på rivjärn. Hetta upp kastrull eller gryta och fräs lök mjuk i olja. Lägg i rotfrukter och låt dem fräsa med och bli mjuka i ett par minuter. Rör om. Slå på krossade tomater och tillsätt vatten. Rör om. Tillsätt buljongtärning och låt puttra i ca 10 min. Lägg i kryddorna. Börja under tiden koka upp vatten till pasta och lägg i pasta när vattnet kokar. Gör rostade kikärtor: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda kikärtor, olja och paprikapulver och salt. Lägg på en plåt och ställ in i ugnen i ca 10 min. Ska bara bli lätt rostade, inte bli bruna När pastan kokat klart: lägg i grytan och servera med kikärtorna. Smula över fetaost.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.