1 gul lök 2 morötter, stora 3 klyftor vitlök 1 msk garam masala 2 msk tomatpuré 400 g krossade tomater 5 dl linser, röda eller gröna 6 dl vatten ca 2 dl kokosmjölk salt 1 limefrukt, saften Till servering 200 g Philadelphia Original bröd rostade solrosfrön (eller pumpakärnor) färsk persilja
Bland annat gjorde jag den här smakrikaoch kryddigt goda tomatsåsen eller ketchupen som satt som en smäck till det andra, hamburgarna, coleslawen och de ugnsbakade sötsyrliga tomaterna
Tillsätt lammfärsen, och fräs den smulig under omrörning. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt, peppar (jag tog från kvarn) och örtkryddor, och låt puttra ihop på ganska låg värme, under lock, en halvtimme
Den här kycklinggratäng är perfekt vardagsmat, snabb att tillaga och näringsrik. Jag kokade rött ris till min kycklinggratäng, men det tar lite extra lång tid, så vill du att maten ska vara klar lite snabbare än så, då rekommenderar jag jasminris istället, eller varför inte pasta
Dom godaste färska är hela plommontomater, tycker är lite extra söta ochsmakrika. I den här tomatsåsen har jag använd ett paket bacon som jag strimlat och fräst i het panna med lite olja från soltorkade tomater, även hackat i dessa, en vitlök och så en skvätt tomatpuré
Ta upp gnocchin med en hålslev, lägg dem i tomatsåsenoch värm upp. Smaka av med salt och peppar. Carls Deli bjuder på denna ljuvliga gnocchi-rätt som med sin varma tomatsås med peperoncini matchar vädret alldeles utmärkt
Superenkelt ochsnabbt att laga och gott att värma. Innan jag gick hem på mammaledighet brukade jag laga stor- kok på flera olika maträtter och lägg i frysen
Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Tonfisk blev sommarens godaste fisk på grillen och fortfarande hade vi lite kvar i frysen. Även om det regnar och är mörkt och det inte lockar att gå ut och grilla så kan man alltid ta fram grillpannan på spisen inne
Lägg kasslern och broccolin i en smord eldfast form. Vispa grädde och blanda ner champinjonstuvningen. Bred blandningen över kassler och broccoli och strö över osten
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.