Att bo i stuga på skidsemestern är ju supermysigt, men det kan vara lite vanskligt att veta vad man ska laga för mat som går snabbt, är mättande och inte kräver för många ingredienser som måste släpas upp i bil och riskerar att bli dåliga
Här är ett recept för vardagskvällar där tiden är knapp och man vill hinna annat än laga mat hemma, här lägger man potatis, bacon, lök och tomat på en plåt och ställer i ugnen sedan sköter sig matlagningen själv
Snabbt skulle det gå och gärna barnovänligt eftersom dom redan ätit, det är då man måste passa på. Barnen var vrålhungriga och fick äta lite rester medan jag susade iväg till Willys för att inhandla det som inhandlas måste
Härom dagen hamnade jag på Madelenes lchf blogg och hittade detta goda recept som jag tänkt pröva. Och korven byttes mot den halva kycklingen och knaperstekt bacon som jag numera gör i ugnen (läs gärna här)
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Späd med mjölkblandningen och vispa med elvisp en kort stund till ett lätt mos
(och nej jag är inte sponsrad). Jo jag stekte upp lite kyckling kryddad med grillkrydda (gjorde jag igår) Sedan knaper steker man bacon i små bitar, låt det rinna av lite på hushållspapper, isbergssallad, riven eller flagad parmesanost, gurka och jag hade även i lite fetaost det tycker jag är gott till
Skinkstek - brukar då och då gå att hitta riktigt billigt på affären. Och som vanligt tummar vi inte på kraven att det ska vara lätt att tillaga och att det ska bli mycket mat
Superenkelt ochsnabbt att laga och gott att värma. Innan jag gick hem på mammaledighet brukade jag laga stor- kok på flera olika maträtter och lägg i frysen
Den här kycklinggratäng är perfekt vardagsmat, snabb att tillaga och näringsrik. Jag kokade rött ris till min kycklinggratäng, men det tar lite extra lång tid, så vill du att maten ska vara klar lite snabbare än så, då rekommenderar jag jasminris istället, eller varför inte pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.