15 dl
blandad salladStek löken mjuk i fettet. Skiva potatisen och varva den med lök, sill och dill i en ugnsform (ca liter). Häll över grädden och strö på ströbrödet. Stek i mitten av ugnen tills allt är genomvarmt, ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en avlång ugnsfast form med smör. Vispa ihop ägg, ost och grädde. Fördela laxen, skuren i små bitar, och grönsaksblandningen i formen
Blanchera betyder ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten och sedan en snabb nedkylning. Veckans recept blev jag själv bjuden på av goda vänner en Valborgsmässoafton för ett par år sedan
Skär bort skinnet på laxen och skär upp biten i tio lika stora bitar. Ta bort den grova stjälken på spenaten, skölj bladen och låt dem rinna av på ett hushållspapper
Superenkelt och snabbt att laga och gott att värma. Innan jag gick hem på mammaledighet brukade jag laga stor- kok på flera olika maträtter och lägg i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.