14 smakrika
korvar 1 förp stora vita bönor 200 g valfri svamp 150 g rökt sidfläsk 1 förp krossade tomater 1 vitlöksklyfta 1 gul lök 150 g riven ost 50 g ströbröd färsk timjanSkär korven i slantar och tärna sidfläsket. Hacka vitlök och gul lök i fina bitar. Skär ner svampen i mindre bitar. Stek lök, fläsk och korv i ugnssäker stekpanna. Tillsätt svampen och låt den fräsa med. Tillsätt krossade tomater och bönor, skölj ur burken med lite vatten och tillsätt till stekpannan. Hacka timjan fint och låt koka med i stekpannan. Avsluta med salt och peppar. Toppa med ett lager av ströbröd och ost. Baka sedan i ugnen på 230 grader i ca 10-15 minuter tills din cassoulet har fått färg. Servera med ett gott bröd.
Pasta är en favorit här hemma och ihop med en snabb sås har du middagen räddad. Såhär på vardagskvällarna är det lätt att fantasin för matlagning tryter och man vill bara få mat snabbt
Klipp krassen över pizzan och toppa med peppar och majonnäs, eventuellt också en nypa chiliflakes. Rensa champinjonerna, skiva dem tunt och lägg dem på osten
Den här grytan går snabbt att göra. Det kan du göra parallellt med att du fräser lök och paprika först i lite olivolja i en gryta och sedan tillsätter tomatpuré och fräser lite till
Klipp krassen över pizzan och toppa med peppar och majonnäs, eventuellt också en nypa chiliflakes. Rensa champinjonerna, skiva dem tunt och lägg dem på osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.