1500 g
köttfärs Salt Peppar Fransk senap 100 g rökt skinka 2-3 tomater Västerbottenost SmörSätt ugnen på 200 grader. Ta fram en skärbräda lägg på ett bakplåtspapper peppra och salta på papperet. Lägg på köttfärsen på papperet och platta ut färsen. Salta och peppra på översidan. Bred på fransk senap efter smak lägg på den rökta skinkan. Skiva tomater lägg dem på mitten. Strö över västerbottenosten eller annan ost. Rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet och flytta över rullen till en smord ugnsform. Klicka på någon klick smör ställ in i ugnen i 30 minuter man kan ösa på rullen efter 15 minuter av det smälta smöret som finns i formen.
Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Smaka av med salt och svartpeppar. Servera gärna lasagnen med en stor härlig sallad. Jag gillar denna vegetariska lasagne mycket eftersom den innehåller både parmesan och ricotta
Skiva banan på skinkanoch pudra över curry. Snabb pizza medskinka, banan och curry1 port1 mjukt tunnbröd (jag tog Njalla)hot chilisås2-3 skivor röktskinka1 banancurryostBred tomatsås på brödet och lägg över skinka. Osten överst och in i ugnen ca 8-10 minuter på 225 grader
Börja medköttfärslimpan, här är det busenkelt, blanda helt enkelt alla ingredienser i en stor bunke, klä sedan en eller två "limpformar" (gärna i teflon eller liknande annars måste du olja kantern så limpan släpper lätt) medskinkan som du lägger omlott i botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.