Ett bra substitut när man är som mest sugen är att göra den här ljuvliga saffranspannkakan, den påminner ganska mycket om ostkaka, men är löjligt enkel att göra
Vi börjar närma oss slutet på min julkalender, men jag kan ju inte låta bli att nämna ett av mina favoritrecept när det kommer till saffran, den gotländskasaffranspannkakan
Har längre tänkt testa saffranspannkaka och nu när jag hade både färdig risgrynsgröt och saffran hemma kunde jag inte motstå att göra lite saffranspannkaka
Täck med aluminiumfolie om ytan mörknar för snabbt. Koka gröten och låt den svalna. Sätt ugnen 175°C. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel och blanda ner den i gröten
Gotländsksaffranspannkaka är ju egentligen inte någon julrätt, men jag gjorde det ändå i torsdags. Ifjol gjorde jag amerikansk saffranspannkaka istället, som du hittar recept till här
Då kan man passa på att göra gotländsksaffranspannkaka som påminner lite om vanlig ostkaka. Har man inte risgrynsgröt över kan man ju göra ny bara för att gotländsksaffranspannkaka är så gott
Superenkelt och snabbt att laga och gott att värma. Innan jag gick hem på mammaledighet brukade jag laga stor- kok på flera olika maträtter och lägg i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.