Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Medfetaost, lite grönsaker. Vegetarisk pajmed köttDeg. Servera med sallad. Fräs svamp, bladspenat, purjolök och körsbärstomater i lite smör i en stekpanna
Ni får helt enkelt hålla tillgodo med mobilbild från kalaset och tillagningen dessförinnan. Fyllningen innehåller ost gånger två, feta och parmesan, tomater, spenat, lök och pesto, den senare rör du ner i äggstanningen
Börja med att göra pajdegen. Kavla ut degen i en pajform. Toppa med smulad fetaost. Toppa med gräslök. Låt pajen svalna och servera med önskat tillbehör
Lägg blandningen i pajskalet. Häll äggstanningen i pajskalet. Fördela över pajen. fryst bladspenat, (400 g). 1filodeg, (ca 250 g). 1salt + nymald svartpepparPajmed spenat och pepperoni Sätt ugnen på 200°. Tryck ut 5 ark filodeg i en pajform, ca 26 cm. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min. Täck över -kanterna med ugnsfolie efter ca 15 min
Fyll det förgräddade pajskaletmed spenat, fetaost och soltorkade tomater. Vi hade pastasallad med pesto, tomat-och mozzarellasallad, parmaskinka, salami, pizzabullar och denna paj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.