Smulpaj går alltid hem och fyllningen i denna variant består av lingon, blåbär och äpple (du kan dock välja vilken frukt/bär du vill) och smultäcket innehåller bland annat saffran och mandelmassa
Häll på de frysta bären och riv över mandelmassan. Häll på de frysta bären och riv över mandelmassan. 200 gram odense mandelmassa. Låt svalna 10-15 minuter och garnera gärna med färska hallon och mynta eller citronmeliss
Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Vispa upp 2 dl grädde rätt hårt och blanda detta med vaniljsås blandningen
- Riv mandelmassa över fyllningen innan smuldegen läggs på. En sån här kväll passar det i alla fall utmärkt att slänga ihop en smulpaj som man kan trycka i sig medan man kollar på en lite för dålig film i soffan under täcket (jodå, i den här familjen kör vi täcke i soffan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.