Vänd sedan ner chokladen, vinbären och nötterna i smeten med hjälp av en slickepot. Lägg hälften av smöret i en kastrull och smält det på medelhög värme
Det blir en underbara blandning av sötma och syrlighet och är godast med lite smör på tycker jag. Jag har gjort om det lite och bytt ut mandeln mot vit choklad och svartavinbär
Servera med grädde, vaniljsås, eller glass. Strö över hackad choklad. 50 g vit choklad. Blanda bär, socker och potatismjöl och lägg i en pajform, 24 cm i diameter
) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vit choklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
Men igår testade jag för första gången att göra röda vinbärsmulpaj. Ute i trädgården har vi haft en buske med röda vinbär som vi har använt bland annat till glass, muffins och självklart bara för att äta direkt från busken
16 st 3 dl rostade hasselnötter 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g) 3/4 dl rörsocker 1/2 dl kakao 2 krm vaniljpulver 1 tsk bakpulver 1 krm flingsalt hackade hasselnötter att strö över Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
450 g frysta blåbär 2 msk potatismjöl 2 msk strösocker 100 g hackad vit choklad Smuldeg 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 150 g smör i tärningar 2 msk strösocker 0,5 tsk salt Servering. 100 g hackad vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.