Smulpaj går alltid hem och fyllningen i denna variant består av lingon, blåbär ochäpple (du kan dock välja vilken frukt/bär du vill) och smultäcket innehåller bland annat saffranoch mandelmassa
Först ut i äppelbaket för denna gång är en lättgjord smulpaj smaksatt med kanel. Hösten är äpplenas årstid, och jag har insett att jag knappt bakat något alls medäpple under denna säsong
Mina föräldrar brukar alltid få massvis medäpplen av bekanta varje höst, och jag kommer ihåg att mamma brukade göra underbara äppelpajer ibland på söndagseftermiddagarna under min uppväxt
Men som ingredienser i en smulpaj blir det om möjligt ännu godare. Kombinationen med rivet äpple, saffran, russin och apelsin är annars rätt vanligt som fyllning i vetebullar till jul
Men som ingredienser i en smulpaj blir det om möjligt ännu godare. Kombinationen med rivet äpple, saffran, russin och apelsin är annars rätt vanligt som fyllning i vetebullar till jul
Om man på hösten har trädgården full av äpplen som är så sådär sura så att man inte kan låta bli att grimasera, så är det med andra ord ett gyllene tillfälle att göra något av dem
Smulpajmedäpplenoch nötter. Smörj en vid pajform med en klick smör och lägg i äpplen. Lägg rumsvarmt smör, socker, mjöl och nötter i en bunke och smula ihop det med fingrarna till en smullig massa
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.