Päronpaj /Smulpajmedpäronoch kokos. Servera pajen ljummen med grädde, vaniljsås eller glass. Klicka ut och fördela smuldegen i jämnt lager över päronen
Strö över socker och kardemumma. 1 Blanda snabbt samman smöret med resten av ingredienserna till smuldegen, i matberedare, eller med hjälp av elvisp. 3 Ta ut formen och fördela päronskivorna på de gräddade smulorna. Strö resten av smuldegen över fyllningen och grädda i cirka 25 minuter tills pajen är gyllenbrun. 1 kg skalade, urkärnade, skivade päron
Smulpaj går alltid hem och fyllningen i denna variant består av lingon, blåbär och äpple (du kan dock välja vilken frukt/bär du vill) och smultäcket innehåller bland annat saffran och mandelmassa
En oslagbar efterrätt i dessa glöggtider är de här päronen, som får koka mjuka i glögg, och serveras med frysta lingonoch turkiskt yoghurt för att balansera det söta
Smulpajmedpäronochlingon. Gör en smulpajmed senhöstens smaker. Låt vila medan du skalar och skivar päronenoch strör lite vaniljsocker, lönnsirap och citronsaft över dem
Man kan tända ljus och sitta och mysa i soffan under en filt på kvällen med tända ljus. Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde (ev smaksatt med vaniljsocker)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.