Smulpaj ska enligt mitt tycke ha mycket smul och vara enkel att göra. Servera med vaniljsås och njut. Skölj och rensa jordgubbarnaoch skär dem i skivor
En efterrätt som bevarar sommarkänslan och fortfarande gör jordgubbarna fantastisk rättvisa är den här smulpajenmedjordgubbaroch rabarber där även rabarbern får vara med för att skapa den rätta syrligheten
MalmöIdag delar jag med mig av min somriga cobbler (även kallad smulpaj)Vi skaffade vår första kanin samma sommar som vi fick vår minsta lillebror Alexander
Jag brukar göra samma recept till smulpaj vare sig det är äpple eller bär. Blanda 100 g kallt smör, 1,5 dl havregryn, 1,5 dl vetemjöl och 1 dl socker, gör en smuldeg och smula över bären
Smulpajmedjordgubbaroch granatäpple. det var bara att lunka ut i köket, ta fram den där nyköpta påsen med frysta jordgubbar, grabba fatt i granatäpplet i fruktskålen och hiva ner ingredienser från hyllorna i skafferiet
Eftersom jag även gillar kokos tänkte jag testa ett recept på smulpajmed just kokos. Det är verkligen äkta vardagslyx att kunna gå ut i trädgården och plocka en hel skål medjordgubbar när man behöver det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.