Smulpaj med jordgubbar och kokos
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 1/2 dl (90 g) vetemjöl

  • 11 1/2 dl havregryn
  • 1
1 dl kokosflingor
  • 11 1/2 krm flingsalt
  • 1
150 g kylskåpskallt smör

  • 11 1/2 dl strösocker

  • 1 cirka 400 g (knappt 1 liter) jordgubbar

  • 12 tsk potatismjöl

  • 1 vaniljsås- eller glass till servering
Smuldeg: Mät upp mjöl, havregryn, kokos och salt i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Arbeta in sockret. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i en matberedare.

  • 1 Fyllning: Rensa jordgubbarna och skär dem i bitar. Blanda med potatismjöl.

  • 1 Strö ut jordgubbarna i botten av en pajform och strö över smulorna.

  • 1 Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 45 minuter eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna. Låt svalna lite och servera gärna med vaniljsås eller glass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.