Rejält med vanilj. Servera ljummen med kokosgrädde smaksatt med vanilj. Rejält med vanilj. 500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak. (har du rabarber sänk till 175 grader och kör 30 min så de blir mjuka)
Idag blir det smulpaj, något av det enklaste (och kanske godaste) du kan baka i sommar. Om jag någon gång ska bjuda på fika som ska gå snabbt så är smulpaj en favorit
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpajoch inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Blanda blåbären/hallonenmed potatismjöl och socker. Paj med vaniljsås är något av det godaste jag vet i fika-väg, mycket sås ska det vara och gärna bär som är lite mer åt det blötare hållet -då tycker jag den smakar som bäst
En enkel smulpajmed säsongens bär. Fördela fyllningen över bären, enklast med handen. Rör ner socker,vaniljsocker,mjölmix och havregryn till en grynig massa
Varva med smuldegen i en ugnsfast smord form. Blanda rabarber, hallon, socker och potatismjöl. Mixa mjöl, mandel och socker, så att mandeln blir grovhackad
En enkel smulpajmed säsongens bär. Fördela fyllningen över bären, enklast med handen. Rör ner socker,vaniljsocker,mjölmix och havregryn till en grynig massa
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.