En sån här kväll passar det i alla fall utmärkt att slänga ihop en smulpaj som man kan trycka isigmedan man kollar på en lite för dåligfilmi soffan under täcket (jodå, i den här familjen kör vi täcke i soffan
Jag har nedan beskrivit ett sätt att göra en lyckad smulpajmedblåbär men det finns flera sätt att få till en bra smulpaj utan gluten, mjölk eller vitt socker
Idag var jag hemma hos mamma och de hade plockat en hel hinkmedblåbär. Bären innehåller mer antioxidanter av typen antocyaniner än något annat livsmedel
Idagblir det smulpaj, något av det enklaste (och kanske godaste) du kan baka i sommar. I den här pajen har jag använt mig av färska hallon och blåbär men det går lika bra med frysta om du hellre vill ha det
En sån här kväll passar det i alla fall utmärkt att slänga ihop en smulpaj som man kan trycka isigmedan man kollar på en lite för dåligfilmi soffan under täcket (jodå, i den här familjen kör vi täcke i soffan
Jag gjorde mandelmjölk igår och fickdärmed en del överblivenmixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Kolonifick det bli en gluten och laktosfrivariant
Blanda blåbären/hallonenmedpotatismjöl och socker. Paj medvaniljsås är något av det godaste jag vet ifika-väg, mycket sås ska det vara och gärna bär som är lite mer åt det blötare hållet -då tycker jag den smakar som bäst
Denna gång gjorde jag minsmulpajmedblåbär och som nöt- och mandelfri. Det kanske tar fem minuter (tiomedstädning) att svänga ihop själva smulpajen, och känns både fräscht, snällt för magen och hur gott som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.