Idag blir det smulpaj, något av det enklaste (och kanske godaste) du kan baka i sommar. Om jag någon gång ska bjuda på fika som ska gå snabbt så är smulpaj en favorit
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpajoch inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Blanda blåbären/hallonenmed potatismjöl och socker. Paj med vaniljsås är något av det godaste jag vet i fika-väg, mycket sås ska det vara och gärna bär som är lite mer åt det blötare hållet -då tycker jag den smakar som bäst
Denna gång gjorde jag min smulpajmedblåbäroch som nöt- och mandelfri. Det kanske tar fem minuter (tio med städning) att svänga ihop själva smulpajen, och känns både fräscht, snällt för magen och hur gott som helst
Jag brukar göra samma recept till smulpaj vare sig det är äpple eller bär. Blanda 100 g kallt smör, 1,5 dl havregryn, 1,5 dl vetemjöl och 1 dl socker, gör en smuldeg och smula över bären
Först ut i äppelbaket för denna gång är en lättgjord smulpaj smaksatt med kanel. Hösten är äpplenas årstid, och jag har insett att jag knappt bakat något alls medäpple under denna säsong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.