Mina föräldrar brukar alltid få massvis medäpplen av bekanta varje höst, och jag kommer ihåg att mamma brukade göra underbara äppelpajer ibland på söndagseftermiddagarna under min uppväxt
Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Servera pajen med vaniljsås eller glass. Skala och kärna ur äpplena. Fördela över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-25 min. 1 msk Mat & Bak Smör. 125 g Mat & Bak Smör
En godare variant av smulpajmed en knäckig smak. Servera ljummen med vaniljvisp. I paket frysta blåbär. Häll i blåbär i formen och strö på socker och potatismjöl
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Jag har nedan beskrivit ett sätt att göra en lyckad smulpajmedblåbär men det finns flera sätt att få till en bra smulpaj utan gluten, mjölk eller vitt socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.