Här kommer ett recept på smulpaj där jag gjorde degen på mandelmjöl istället. Så varför inte unna sig en bättra variant även om man vill få i sig mindre kolhydrater
Bred lite smör i botten på en ungsform eller om du har några små. Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Denna paj blev riktigt god och jag gjorde en vaniljvisp som serverades till den. Till degen. Skalade och tärnade rabarber som täcker pajformen gott och väl
Skulle kunna tro att bloggen varit utsatt för ännu ett missöde, men så är inte fallet. Det är bara livet som kommit mellan och tiden har inte räckt till
Igår gjorde vi dennasmulpaj med äppel som eftermiddagsfika. Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHFegentligen, men äter man LCHFmen med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
Det här fröknäcket kan jag äta som godis, för det är helt enkelt så otroligt gott. Första plåten jag bakade brände jag delar av men andra plåten blev jättebra
Söndagsmiddagen idag, blev en vitkålsgratäng med massa ost. Låter lite konstigt, men gott blev det. Först fick fläskfilén ligga i den kalla marinaden i en timme
Förra helgen testade jag att göra paj á la LCHF. Själva fyllningen är från ett recept jag tidigare lagt upp här på bloggen, men man kan ju fylla pajen med precis vad som helst
Det blir en stöddig limpa som väger en bit över kilot och påminner ganska mycket om ett sådant där klassiskt tyskt rågbröd med hela kärnor – rejält med tuggmotstånd alltså
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.