Satsade på att göra favoritfrukosten just nu SmoothieSkål - bas på cashewnötter. Midsommar. Smakar lite på ordet – tänker mig tillbaka till ungdomen glada (
Jag kommer ihåg att jag fick smaka skogsbär glass från Lindahl`s och den var riktig god och krämig. I dag för första gången känner jag av att sommaren är här
Påskens pavlova med skogsbär (ca 12 portionsmaränger) Ingedienser 3 äggvitor 3 dl socker 2 tsk maizenamjöl 1 tsk citronsaft Rårörda bär 1 ½ dl tinade hallon 1 ½ dl tinade blåbär 1 msk lime, eller citronsaft 1 msk socker On top 1 ½ dl gräddeglass, blåbärs, hallon eller vanilj färska bär, hallon och blåbär (citronmeliss eller myntablad) Gör så här Sätt ugnen på 150 grader
Lägg 200 g skogsbärblandning och 1 dl varmt vatten i en mixer och mixa till bären är i tillräckligt små bitar för just din smak. 200 g skogsbärblandning
Smoothie är goda och jag gillar sitta min sköna soffa och sörpla min kokos och skogsbär smoothie, fullt av vitaminer, mineraler, antioxidanter och andra nyttigheter
Skogsbärsmousse. Ta en fast skogsbärsmarmelad. Vispa grädden, ta fram skogsbärsmoussen samt ganachen ur kylskåpet - rör försiktigt ganachen smidig nog att spritsa
Till fikabordet levereras en tårta i prinsesstuk, med hallon, chokladganache, och skogsbärsmousse - piggar upp de flesta både förmiddags-, eftermiddags-, och kvällsfikor
Servera med skogsbär och pudra över lite fruktsocker eller sötningsmedel för att få en magrare rätt. 4 dl bär , valfria skogsbär, blåbär, björnbär, hallon
Vi provade även en smaksatt mandelmassa med skogsbär i några av snurrbullar, blev riktigt gott. Denna dagen ett liv… Visst va de väl så han sa farbror Melker i Saltkråkan
För ett par veckor sedan köpte jag mig en snudd på antik kokbok på loppis med titeln Konserveringsbok för de svenska hemmen – Handledning vid trädgårdsprodukternas och skogsbärens ändamålsenliga tillvaratagande
Serveras med fördel tillsammans med björnbär, alternativt en skogsbär blandning då det framhäver saffrans smaken på ett bra sätt (blåbär, lingon, björnbär etc
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.