Smokey Burger de Luxe
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 st bakpotatisar
  • 1 olivolja
  • 1 flingsalt
  • 10,25 st vitkålshuvud
  • 11 st stor morot
  • 12 tsk kumminfrö
  • 12 dl majonnäs
  • 11 klyfta vitlök
  • 1 tabasco
  • 1 svartpeppar från kvarn
  • 1400 g köttfärs (nymalen)
  • 10,25 tsk Liquid smoke (rökessens på flaska)
  • 12 klyftor vitlök
  • 11 ägg
  • 12 skivor cheddarost (gärna amerikansk färdigskivad för burgare)
  • 12 stora hamburgerbröd med sesamfrön
  • 12 msk majonaise
  • 12 stora salladsblad
  • 11 biff tomat
  • 10,5 rödlök
  • 1 saltgurkaHome fries: Skär potatis med skal i stavar till tjocka pommes frites och sprid ut på en plåt. Ringla över olivolja, salta och blanda. Rosta i ugnen, cirka 30 min. Coleslaw: Strimla kålet tunt och blanchera (doppa i kokande vatten) i lättsaltat vatten. Spola i iskallt vatten. Riv moroten grovt på rivjärn och blanda med kålet i en skål. Rosta kumminfröna i en torr kastrull och blanda i kålet tillsammans med majonnäs, vitlök och kryddor. Burgare: Blanda färsen med Liquid smoke, riven vitlök, ägg, tabasco salt och svartpeppar. Forma färsen till 2 burgare och grilla dem i en het grillpanna, cirka 3 minuter på varje sida. Lägg på en skiva ost så fort du vänt dem. Låt burgarna vila lite på en tallrik och grilla bröden. Lägg lite sallad på bottenbrödet, skivad tomat och lök, burgare och bröd. Servera med pommes, cole slaw och saltgurka skuren i stavar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.