Efter dagens potthålsfyllning med vägföreningen och efterföljande årsmöte så skulle vi fixa grillat. Det blev en enkel men riktigit bra hamburgare (om jag själv får säga det) som piffades upp lite med kryddor från landet och lite flytande röksmak och en smarrig dressing
Baconburgare med blue-cheesedressing och stekta päron4 portioner800 g nötfärs1 fast päron1 msk olivolja150 g ädelost2 dl creme fraiche½ dl mjölk1 paket baconsalt och peppar4 friscobröd eller hembakat hamburgerbrödForma färsen till fyra hamburgare och krydda med salt och peppar
Nötfärsburgare med bacon och ost blir en cowboy burger, en god dressing från landet Annorlunda och en BBQ-sås tillsammans med en sallad, perfekt att slänga ihop bara man har allt hemma
Idag när jag var på väg hem ifrån jobb så kände jag ett starkt behov att äta en hamburgare. Funderade först på att be sambon köpa med sig en whopper till mig på väg hem från hans jobb
Smokey Chicken Gumbo på mitt vis, 6 portioner1 sötpotatis, tärnad220 g strutschorizo100 g kalkonbacon3 kycklingbröstfiléer i bitar1 msk torkad oregano1 tsk koriander, malen1 tsk spiskummin, malen2 krm cayennpeppar1,5 dl rött vin2 msk tomatpuré1 msk worcestershiresås2 msk färskpressad citronsaft4 dl majs (jag tog fryst, extra söt)5 dl vatten från sötpotatiskoketnymalen svartpepparsaltfärsk korianderKoka sötpotatisen i saltat vatten tills den är halvmjuk. Smokey Chicken Gumbo på mitt vis, 6 portioner
Hamburgare är något som ständigt käkas hemma hos oss. Allt som oftast blir det kryddstarka sambalburgare men även en och annan laxburgare brukar gästspela
Ingredienser till burgerbas. 21/2 dl valnötter34 champinjoner1/4 lök1 röd paprika1 morotsalt och pepparIngredienser till ostbas11/4 dl solrosfrön11/4 dl pumpafrön1 vitlöksklyftasalt och peppar3 msk vattenSå här gör duFinhacka alla ingredienser för burgarbasen och häll de i en större bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.