Våren brukar innebära många härliga fester och sköna kvällar med vänner och familj, och idag tänkte jag tips om ett mingelvänligt tilltuggmed räkor, vitlök och sting av chili
Det var gott även det men krasse hade varit och är med största sannolikhet det perfekta att toppa med och då tar man givetvis mer än vad jag gjorde med persiljan
Lägg upp i martiniglas och toppa med skalade räkor. Toppa eventuellt med lite rom och dill. 1Ostflarn4 msk VästerbottensostMixa avokadon med mangon och smaka av med lite limesaft och chilipulver. Lägg en drygt msk riven Västerbottenost per flarn på ett bakpapper och ställ in i ugnen på 200 grader tills osten smält, cirka 4-5 minuter
Håller ni på att förbereda nyårsfesten så måste jag tipsa om dessa chipsmed creme fraiche och stenbitsrom som är riktigt gott och ett enkelt tilltugg till nyårschampagnen
I gårdagens inlägg skrev jag om en god ägg- och räkröra som jag har gjort själv och som jag åt tillsammans med ett gott bröd med baby spenat och tomat på
Stek brödbitarna på medel-värme i smör så att de blir gyllenbruna och knapriga. 1500 g färska räkor med skal. 1Blanda hacket med majonnäs, yoghurt, sambal oelek, curry, mango chutney och pressad vitlök. 1Fördela röran på brödbitarna och toppa med korianderblad
Krydda med salt, peppar, curry och cayennepeppar. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.