pannacottamed vit choklad och en massa härliga bär, kvällens efterrätt. Har gjort denna förut men då bara med passionsfruktskärnor som topping men blev så inspirerad av våra vänner med rådjurskidet som vi hälsade på för några helger sedan då hon toppat med allehanda bär att jag tänkte att det ska jag göra
Min mor fyller 47 år idag och det firades med hemmagjorda tapas (som tyvärr inte fångades på bild, vi var för hungriga hehe) och till efterrätt blev det en riktigt smarrig pannacotta. Om du har frysta hallon, tina dessa och blanda sedan runt med cirka 2 tsk strösocker och 1-2 tsk limejuice. Ungefär 5 minuter innan servering, ta fram pannacottan och toppa med de limemarinerade hallonen
Servera & toppa med färska bär. Blanda med basilika, kryddor och olja. Finhacka löken, skiva champinjoner och fräs allt detta med lite olja ett par minuter
Gärna raka, höga och smala. Hallonpannacottans grundrecept är Alexandra Zazzis, hämtat från senaste numret av Buffé, men jag bytte ut hennes svarta vinbär mot hallon vilket fungerade alldeles utmärkt
Skeda gelén över pannacottan, ställ den i kylen för att stelna. Koka upp blåbärenmed vattnet. Lägg vaniljfrön och stången i en kastrull tillsammans med grädden och gelésocker multi
När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen. Häll upp i glasen och låt stelna (cirka 2 timmar) tills du gör samma med nästa färg
Jag kommer alltid komma ihåg en gång när jag bodde i USA och gick på dansskola (det var innan jag brydde mig lika mycket om maten som jag gör nu) och en kompis till mig beställde en sallad på en pizzeria medan vi andra åt pizza
Blanda smöret med digestivekexen och häll i en löstagbar form och platta till. Låt koka upp grädden tillsammans med strösocker och låt sjuda några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.