Panerad fisk i all ära men det kräver ju lite jobb och så drar ju paneringen åt sig en hel del fett vid stekningen, så får jag välja så blir det att steka på några laxfiléer när det ska ätas fisk och det ska gå fort
Medstekt Karl Johansvamp, färsk parmesan, vitt vin, vitlök, grönsaksfond ochhemligheten att röra ofta ochmed mycket kärlek ( ochen tjockbottnad kastrull) kan den inte bli annat än gudomligt god
Salta potatisenoch hyvla över (med hjälp av en osthyvel) tunna skivor smör. Krama ur vattnet från kålenoch blanda upp med citronjuice, majonnäs och äpple
Vi håller fortfarande på med att laga sådant vi inte brukar äta och idag åt vi denna soppa jättegod och smidig att tillaga (smidig för att Micke fixade den
Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp och squash i förväg, soltorkade tomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
Det blev enliten påskpaus här på bloggenmen nu är jag här med full styrka igen. Dagarna har verkligen sprungit förbi här och gäster och familj har nästan avlöst varandra
Ha i dillenoch smaka av med salt. Skala potatisenoch skär den i bitar. Vi bara hade enliten ynklig laxbit i frysenoch fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Den som vill tar även lite svartpeppar och kanske något med mer smak, t. Att rosta potatismed grönsaker i ugnen på en plåt med lite flytande smör/rapsolja eller bara lite olja blir jättegott till en köttbit, t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.