Här kommer receptet på en av mina favoritpajer, det är en kall paj som passar perfekt en helt vanlig fredag som idag med en sallad till eller på en buffé
Oj vad fort det blev mörkt i dag och jag hann inte gå på nån promenad. Vi har fortsatt med städandet av förråd och vi har även frostat av ena frysen för till veckan får vi griskött och även årets julskinka så då behöver vi inte en massa is som tar plats i frysen
Börja med att röra ihop pajdegen, om ni använder flytande margarin så kan den röras ihop för hand, annars rekommenderar jag att använda degkrokarna med handvispen eller matberedaren
Har en skön ledig (. ) vecka hemma i Edsbyn så igår bjöd vi hem farmor och Torgny på mat. Jag stod för matlagningen och provade som vanligt något nytt i form av en kycklinggryta till varmrätt och en rabarber- och jordgubbspaj till efterrätt
Skär laxskivorna i cirka 2 centimeter breda strimlor. Bryn laxstrimlorna i olivolja i en het panna. Laxen kommer till viss del falla i bitar, det är helt i sin ordning
Sätt ugnen på 200°. Pajdegen. Blanda mjölsorterna och tillsätt sedan kesellan. Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg och tryck sedan ut den i en pajform
Blanda samman pajdegen i en matberedare och låt den vila i kylen ca 30 min. Bryn bacontärningarna och fyll på med kycklingstrimlorna och låt dem bli genomstekta, låt svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.