Smörstekt torskrygg med svamp och rotselleri
Mat och annat gott!
Mat och annat gott!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till fisken
  • 4 bitar torskrygg
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • nymalen svartpeppar
  •  
  • Till svampskummet
  • 5 dl fiskbuljong (jag tog tärning)
  • 200 g rivna champinjoner
  • 2 kvistar timjan/1 tsk torkad
  • 3 grovhackade schalottenlökar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 0, 25 citron 3 msk smör
  • flingsalt
  •  
  • Till ugnsbakad selleri
  • 1 rotselleri, skalad och tärnad i 2x2 cm 2 msk rapsolja
  • 2 kvistar timjan (jag tog torkad)
  • 2 msk smör
  •  
  • Till stekta svampen
  • 300 g rensad skogssvamp
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • flingsalt, nymalen svartpeppar
  •  
  • Till servering
  • 80 g forellrom eller laxrom

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.